top of page
Zoeken
  • Pascal Luyten

Verborgen fabriek gesloten! Zelfverbeteren®

In elk bedrijf zit verspilling, dit is ons uitgangspunt. Bij onze opdrachtgever Vandemoortele ondervonden medewerkers elke dag de gevolgen van verspilling: onnodig lange omsteltijden, herproductie, kwaliteitsafwijkingen, storingen en stilstanden; de “verborgen fabriek” in levenden lijve. Opvallend was dat veel knelpunten nooit het management bereikten. Hoe zit dat bij de rest van de bedrijven in Nederland, blijft uw “verborgen fabriek” verborgen?


In vergaderzalen door heel het land wordt door managers en directeuren veel gesproken over continu verbeteren en soms ook met resultaat. Met Zelfverbeteren® worden medewerkers op de vloer in staat gesteld om zelf verbeteringen te vinden en door te voeren op hun afdeling. Ten slotte, wie heeft er het meeste zicht op wat er dagelijks op de vloer gebeurt?


Elke deelnemer van Zelfverbeteren® presenteert in één jaar 3 verbeteringen en keer op keer zien we de monden van bedrijfsleiders, managers en eigenaren openvallen van verbazing. Deze mensen elimineren letterlijk de verborgen fabriek! Door Zelfverbeteren® wordt een netwerk van vaardige verbeteraars gebouwd en ingezet om verspilling in de organisatie weg te nemen. Verbeteren wordt onderdeel van het werk. Fijn voor het bedrijfsresultaat maar des te meer voor de werknemer, verbeteren geeft echt voldoening!


Deze week hebben de zelfverbeteraars bij Vandemoortele voor de derde keer met trots hun successen gedeeld ter afronding van het eerste jaar Zelfverbeteren®. Naast concrete resultaten die worden behaald, is het mooi om te zien welke persoonlijke ontwikkeling een deelnemer doormaakt in slechts een jaar tijd. Des te mooier dat zij beloond worden met de brede aandacht die verbeteren in de praktijk verdient!


Verbeteren is nooit klaar en daarom zullen onze deelnemers bij Vandemoortele het komende jaar doorgaan met Zelfverbeteren®. Een aantal gaan zelfs voor een Zelfverbeteren® Greenbelt.


Wij wensen onze deelnemers bij Vandemoortele veel succes en plezier met het voortzetten van

Zelfverbeteren®! Meer weten over Zelfverbeteren®: https://www.voluyt.com/zelfverbeteren


(Menno Henstra (Voluyt) reikt certificaat uit aan deelnemer na derde succesvolle verbetering)

(bron begeleidende foto:Jungwoo Hong/Unsplash)

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page