top of page

Heemskerk Fresh & Easy

Zelfverbeteren bij Heemskerk Fresh & Easy

Heemskerk is een verpakker van groente en fruit, gevestigd in Rijnsburg. Heemskerk levert wekelijks zo’n 3,4 miljoen verse producten aan bekende supermarktketens en fastfood restaurants in binnen- en buitenland, bijna alles onder private label. 

Bij Heemskerk zijn in 2 jaar, middels Zelfverbeteren 48 verbeteraars opgeleid. In totaal zijn tot nu toe 166 verbeteringen afgerond in de praktijk. 16 interne verbetercoaches zijn door Voluyt begeleid gedurende het programma om deelnemers te ondersteunen. Op deze manier krijgt de verbeterbeweging een zelfversterkende werking en is het ook echt duurzaam op langere termijn. Voorbeelden van verbeteringen bij Heemskerk zijn:

  • Reduceren van waste in grondstoffen en eindproduct

  • Verhogen van output door stilstanden te reduceren

  • Verhogen van efficiency door slimmere werkmethodes

Heemskerk is al jarenlang een intensieve gebruiker van Zelfverbeteren.nl. Elk jaar stromen er weer nieuwe deelnemers in binnen het programma. Alle deelnemers worden elke weer tot succesvolle verbeteraars opgeleid en ingezet. Het continu opleiden van medewerkers geeft een enorm sneeuwbal effect, bijna alle leidinggevende kunnen inmiddels zelf hun knelpunten, irritaties en verspillingen beetpakken en oplossen.

Zelfverbeteren is een leer en doe programma waarin operationele professionals zelf knelpunten gaan oplossen in de eigen praktijk. Dit doen zij doormiddel van moderne structuren, “nieuwe” leermethoden, training en begeleiding. Binnen 1 jaar implementeert elke deelnemer 3 verbeteringen met meetbare resultaten. Naast de praktische voordelen in de werkprocessen maakt het meedoen aan Zelverbeteren.nl elke deelnemer trots!

Heemskerk.png

"Training Within Industry" TWI

Omdat Heemskerk veel met uitzendkrachten werkt, is het van belang om nieuwe mensen snel en goed in te leren op hun werkzaamheden. Nieuwe medewerkers snel op het gewenste niveau krijgen op het gebied van Kwaliteit en efficiency is een grote uitdaging.

Voluyt heeft "Training Within Industry" oftewel TWI geïmplementeerd. Deze methode is er opgericht om nieuwe medewerkers extreem snel in te leren op hun "nieuwe" werkzaamheden. In organisaties die veel gebruik maken van flexibele arbeid is deze methode key in de aansturing.

bottom of page