top of page
Zoeken
  • Pascal Luyten

Werken bij Voluyt: de eerste 8 weken!

Mijn eerste 8 weken bij Voluyt zitten erop. Ik was tijdens het sollicitatieproces al gewaarschuwd over de dynamiek en de steile leercurve bij Voluyt. Ik kan met recht zeggen: dit was niet overdreven!

Deze blog zou te lang worden om alles te benoemen wat ik heb gedaan, maar hieronder een aantal ervaringen:

·       Een logistiek bedrijf dat net een aantal weken over is gegaan op SAP, ondervond opstartproblemen en dat zorgde voor leverproblemen bij klanten. Twee weken voor Kerst werd Voluyt op het laatste moment ingeschakeld om ondersteuning te bieden om de drukste periode van het jaar goed te laten verlopen. Binnen één dag heb ik samen met mijn Voluyt collega’s een methode ontworpen om systemen, het logistieke proces en de menselijke focus in goede banen te leiden. In die drukste week voor Kerst ben ik in de lead geweest van deze methode en heb ik mede sturing gegeven aan de gehele logistieke organisatie. Terugkijkend op die drukste uitleverweek heeft de logistieke organisatie uitstekend gefunctioneerd. Na die week was ik moe maar voldaan. Ik realiseer mij dat ik een enorme impact heb gehad.

 

·       Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met de optimalisatie van de Technische diensten van twee fabrieken. Beide fabrieken staan letterlijk naast elkaar met twee afzonderlijk functionerende technische diensten. Onder begeleiding van een senior Voluyt-collega hebben wij een start gemaakt met het verbeterprogramma van deze technische diensten. Doelstelling is om voordelen te behalen door een meer centrale inrichting. Het leuke is dat ik met dit project gelijk vanaf het begin mee kan gaan doen. Dus alle fasen van optimalisatie: van diagnose, naar ontwikkeling tot en met implementatie, ga ik allemaal doorlopen.

 

·       Verder heb ik mij beziggehouden met de inrichting van de Asset management organisatie bij één van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Dit was technisch ingewikkeld, maar zeer leerzaam. Ik kon direct werkzaamheden overnemen van een collega consultant die op vakantie was en dit was pittig. Gelukkig stond ik er niet alleen voor en werd ik door een Voluyt projectleider goed ondersteund.

Al met al ben ik in een behoorlijke roller-coaster beland en heb ik in zo’n korte periode al meer geleerd dan ik mij ooit voor kon stellen. Naast alle programma’s waarin ik mee kan doen, ben ik voor Voluyt intern aan het bekijken hoe onze RPA-organisatie beter vorm kan krijgen.

Ik heb in de eerste weken gelijk waarde kunnen toevoegen voor de klant en voor Voluyt. Ik ben erg blij met mijn overstap; met veel plezier ga ik nog veel leren!

 

Gertjan Timmerman

207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page