top of page

Kemkens

Beschrijving van situatie / vraag

Kemkens is een toonaangevende technisch dienstverlener in Zuid-Nederland.  De diensten die Kemkens levert zijn nieuwbouw, renovatie en onderhoud van klimaatsystemen in woningen van woningcorporaties en particulieren. De laatste jaren heeft Kemkens een sterke groei weten te realiseren en de uitdaging voor de interne operatie is om deze bij te benen. Voluyt is door Kemkens gevraagd om hierbij te helpen met een omvangrijk Lean programma.

Aanpak en resultaat

Een dergelijk omvangrijk programma van Voluyt doorloopt altijd vier fasen:

 

  1. Analyse & Diagnose

  2. Ontwikkeling van verbeteringen

  3. Implementatie van verbeteringen

  4. Borging van nieuwe structuren

 

De analyse & diagnose is het startpunt waarbij doormiddel van interviews met  key-medewerkers, observaties op de werkvloer en diepgaande datastudies de belangrijkste knelpunten en verbeterpotentie inzichtelijk worden gemaakt. Dit vormt de basis voor een concrete presentatie met daarin een verbeteraanpak. De verbeteraanpak stelt als doel het verbeteren van de EBITDA, het verhogen van de klanttevredenheid en een betere medewerkers tevredenheid. Eén van de belangrijkste knelpunten was het reduceren van herwerk, waarbij monteurs misgrijpen op onderdelen en het werk niet in één keer af kunnen maken bij de klant. Frustrerend voor klanten en medewerkers, maar dit herwerk brengt ook faalkosten met zich mee. Door het goed inrichten van de ketenprocessen en de aansturing staat de operatie van Kemkens als een huis.

kemkens.png

Het vervolg bij Kemkens

Vanuit de op orde gebrachte basis heeft Voluyt Kemkens geholpen bij het doorontwikkelen van de organisatie op het gebied van Business Intelligence (tooling), een toekomstige organisatiestructuur die past bij de energietransitie en een meerjarenplan voor de serviceafdeling.

bottom of page