top of page
Zoeken
  • Pascal Luyten

Aan de slag met leren en ontwikkelen bij Vandemoortele

‘Samen Sterk!’, een van de centrale thema’s binnen de FAN dit jaar. We zetten ons actief in om leden te ondersteunen én stimuleren in hun rol als leerbedrijf. Een paar weken geleden las je over het ‘Samen SLIM’ traject bij Arla Foods en het hybride onderwijstraject bij Aeres MBO. Deze keer aan bod: Zelfverbeteren bij Vandemoortele Zeewolde B.V.

Leren, innoveren en huidige processen verbeteren zijn noodzakelijk om bij te blijven bij veranderingen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe producten, het meegaan met de nieuwste productietechnieken en inspelen op veranderende behoeften van klanten. Om te verbeteren en mee te gaan met veranderingen, is een leercultuur binnen een organisatie van groot belang.

Met behulp van de SLIM is Vandemoortele in februari 2021 gestart met een programma voor medewerkers. Dit programma is gericht op het creëren van een verbeter- en leercultuur binnen de organisatie.

Zelfverbeteren, wat is dat?

Om een verbeter- en leercultuur te creëren is Vandemoortele gestart met het project ‘Zelfverbeteren’. Binnen het programma leren de deelnemers hoe zij zelf knelpunten kunnen ontdekken in de werkprocessen op hun afdeling en hoe ze deze op kunnen lossen met hun collega’s. Op deze manier werken medewerkers steeds slimmer (samen) en wordt er gewerkt aan een gezond bedrijf.

Hoe werkt het?

Het leren gebeurt op drie manieren: door geplande leerinterventies, door te werken en door samen te werken.

Leren door geplande leerinterventies: in een persoonlijke online leeromgeving leren de deelnemers hoe zij zelf knelpunten kunnen ontdekken in de werkprocessen op hun afdeling en deze op kunnen lossen met hun collega’s. De theorie wordt op een toegankelijke manier aangeboden door het gebruik van filmpjes en tekst. Verder krijgen de deelnemers een aantal trainingen aangeboden.

Leren door te werken: naast de aangeboden theorie en trainingen, gaan de deelnemers aan de slag door het geleerde toe te passen in hun eigen praktijk. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de opdracht om een werkproces uit te schrijven en knelpunten op te sporen. Vervolgens kiezen ze een gevonden knelpunt uit en gaan ze deze oplossen volgens een duidelijk stappenplan.

Leren door samen te werken: de deelnemers werken met elkaar samen tijdens de trainingen en in de praktijk. Daarnaast worden de deelnemers gedurende het programma begeleid door een begeleider / coach en hun leidinggevende. Want: samen staan we sterk!

De SLIM is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.




31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page