top of page
Zoeken
  • Pascal Luyten

Organisch verbeteren? Interim Management

Bij Voluyt zien we een toenemende vraag naar Interim Management. In de aanvragen die wij krijgen, zien wij drie behoeften terugkomen.

  1. Veranderkracht: Snelheid en ratio inbrengen voor keuzes en vooruitgang

  2. Nieuwe kennis en vaardigheden: de doelstellingen vragen om andere kennis, vaardigheid en ervaring die momenteel niet voldoende in huis zijn

  3. Tijdelijke vervanging: iemand gaat weg en het werk moet gewoon doorgaan

Een praktijkvoorbeeld


Een Voluyt medewerker vormt tijdelijk het Regio Management bij de installatie- en onderhoudsorganisatie van Essent. Deze, van oorsprong groot MKB bedrijven, hadden allemaal een eigen en unieke werkwijze. Om de “performance en klantreis” van deze bedrijven allemaal in lijn te brengen met elkaar moeten de belangrijkste basisstructuren geharmoniseerd worden met elkaar.


Onze rol hier bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Inbrengen van nieuwe kennis en ervaring voor het inrichten van “de nieuwe organisatie”. Te denken valt aan inhoudelijke kennis over procesinrichting, dashboarding, S&OP - en planningsmodellen en dergelijke.

  • “De lead nemen in het veranderproces”. Een standaard werkwijze implementeren bij MKB bedrijven is een ingewikkeld proces. Voluyt kent de dynamiek van deze bedrijven zeer goed en weet wat nodig is om bedrijven in beweging te krijgen.

  • “Running the business”. Tijdens de transformatie moeten, en zullen, alle klanten gewoon bediend worden.

In bovenstaand voorbeeld is de vraag om vanuit een (interim) management rol “een verandering” te leiden. Wanneer je op zoek bent naar meer een organische verandering en accepteert dat “de change” langer kan duren, werkt een interim model heel goed. Het gevaar is alleen dat “de verandering” wordt overschaduwd door allerlei dagelijkse issues uit de praktijk.


Bij consultancy wordt “de verandering” vanuit een dedicated projectaanpak benaderd. Het grote voordeel is dat “de verandering” van de organisatie volledige aandacht krijgt en dit losgekoppeld wordt van de dagelijkse perikelen op de werkvloer.


Interim management is maatwerk en niet zwart of wit. Als jij interim professional wilt worden óf als je wilt verkennen of interim capaciteit zinvol kan worden ingezet binnen jouw organisatie, neem dan gerust contact op.Bron foto: Eden Constantino / Unsplash


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page