top of page
Zoeken
  • Pascal Luyten

ERP implementatie? Dit moet je doen

Dit kunnen wij beter

Iedereen heeft wel een beeld bij een ERP implementatie. Veelal intensieve projecten, waarbij veel wordt gevraagd zowel binnen het projectteam als in de rest van de organisatie. Maar, als de uitvoering goed wordt gedaan, brengt het uiteindelijk niet alleen nieuwe software maar ook de kans op een nieuwe manier van werken. Vandaag stond binnen het BASE project bij de Best Fresh Group in het teken van “Cross Checks”. Deze “Cross Checks” zijn een laatste moment waarop alle processen, vanuit alle invalshoeken worden gecontroleerd en uitgedaagd.

BASE is het SAP implementatie project binnen de toonaangevende groep van internationale AGF bedrijven. De afgelopen periode is bedrijfsbreed de optimale “nieuwe manier van werken” ontworpen en vastgelegd in alle processen.

Van enkele ideeën naar een nieuwe manier van werken

Het moment van implementatie van nieuwe software moet gegrepen worden om een nieuwe manier van werken te introduceren. Op die manier haal je verspilling uit processen en kun je de nieuwe manier van werken op maat maken.

Een goed End-2-End proces vormt de ruggengraat van het bedrijf en zorgt dat het bedrijf gereed is voor de toekomst. Het doel van nieuwe software implementatie (en strategie) wordt pas concreet wanneer processen optimaal worden ingericht op de specifieke business en verandering wordt ervaren door eindgebruikers in praktijk. De nieuwe bedrijfsprocessen zullen het gebruik van software versterken, en vice versa!

Een goed begin is het halve werk

Voluyt heeft de aanpak van de proces mapping geformuleerd, een specifieke template ontworpen, de brown paper sessies gefaciliteerd, de voortgang bewaakt, en de uiteindelijke uitwerkingen gedaan. Wij opereren hierbij op het snijvlak van business en IT en denken mee over de beste oplossingen in de toekomstige processen in praktijk.

Het eindresultaat is één hoog-over End-2-End proces dat steeds verder is uitgediept in detail processtappen tot op de werkvloer. Binnen de processen staat interactie tussen verschillende afdelingen centraal en worden rollen en verantwoordelijkheden helder gedefinieerd. Tot in detail wordt weergegeven welke actie een medewerker moet uitvoeren, welke werkinstructie en documenten/IT er voor nodig is, en hoe die stap bij draagt aan het grotere geheel.

Dit vonden wij gaaf

Ons gaf het een kick om complexe processen simpel(er) te maken. Wij genoten om met de specialisten uit deze specifieke industrie inhoudelijk mee te denken, ze uit te dagen, en er ook zelf weer van te leren. De cross check dag zet voor BFG de puntjes op de i en toont aan dat de processen kloppen en geen losse eindjes kent. Er wordt hard doorgewerkt met de ontwikkeling, testen en trainingen. De geschetste verandering is groot, maar deze zien we met vertrouwen tegemoet!

Meer weten over ERP implementatie? https://www.voluyt.com/erp-inrichting


Bron foto::This is Engeneering RAEng / Unpslash

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page